Zip i Brønnøysund

Zip i Brønnøysund

På brygga i Brønnøysund møter vi Matti som er redaktør i Brønnøysundsavis. Han tar et intervju med Ola og vi får strekt på beina. Vi begynner å kjenne det i rompa nå!

Her blir det varm lunsj, strekk på beina og litt bunkring.

Her kan du lese om oss i Brønnøysundsavis:

 http://www.banett.no/nyheter/2016/05/23/Rib-racerne-har-passert-Folda-12776228.ece

 

Litt om Brønnøysund: 

Brønnøysund er kystbyen midt i Norge - mellom Lindesnes og Nordkapp - og ligger i Brønnøy kommune sør i Nordland. Brønnøy grenser til Grane og Vefsn i øst og storhavet i vest. Brønnøysundregistrene er en av hjørnesteinsbedriftene med sine ca.600 ansatte. 

Brønnøysund er en by og administrasjonssenteret i Brønnøy kommune i Nordland. Byen ligger ved kysten og profileres som «Kystbyen midt i Norge». Brønnøysund er også regionsenter for Sør-Helgeland. Tettstedet Brønnøysund har 5 054 innbyggere per 1. januar 2015.

Brønnøysund fikk ladestedstatus i 1923 og var egen kommune fra 1.januar 1923 til 31. desember 1963. Fra 1. januar 1964 ble byen administrasjonssenter i den nye Brønnøy kommune, og mistet samtidig sin bystatus. Fra år 2000 har Brønnøysund igjen bystatus etter vedtak i kommunestyret[trenger referanse]. Byen kan feire 100-årsjubileum i 2023. Fra Brønnøysund sees byens kjente landemerke Torghatten.

HER KAN DU LESE I NORGES FØRSTE NETTAVIS: BRØNNØYSUNDAVIS

image.jpg
image.jpg