Vi besøker Lofoten-produkter i Leknes

Vi besøker Lofoten-produkter i Leknes

Ziprace besøker fabrikken til Lofoten produkter i Leknes. Ferske fiskekaker og tørrfisk møtte Zipgjengen på kaia i Leknes.  Omvisning og informasjon om den kvalitetsbesvisste bedriften som lager fiske produkter så rett fra havet som det mulig.

 

Lofoten produkter ligger i Leknes i Vestvågøy kommune og bedriften ble etablert i 1994. De er i dag ca. 150 ansatte med solid kompetanse og erfaring. Bedriften har opplevd en eventyrlig vekst det siste tiåret. Fra å være en lokal produsent med en omsetning på knappe 35 millioner kroner i 2001, er produktene våre i dag å finne i butikkhyller og kjøledisker i alle landets kommuner, og vi nådde i 2013 en omsetning på 312 millioner kroner.

Aktiv satsing på kvalitet, design, produktutvikling og salgsarbeid med smaksdemonstrasjoner i butikk har vært sentralt for vår vekst. 

 


I 2013 ble Lofotprodukt kåret til Årets mat- og drikkeprodusent av NHO, og Årets sjømatbedrift av Intrafish og Fiskeribladet Fiskaren.

LES MER OM LOFOTEN-PRODUKTER HER

 

MER OM LEKNES:

Vakre Leknes ligger i Vestvågøy, Lofoten. Stedets sjeldne rå natur og utfordrende klima har gjort det til et ettertraktet reisemål for turister fra hele verden.

Det er ikke uten grunn at magasinet National Geographic Traveller har rangert Lofoten som tredje beste øyrike i verden. Særlig fremhevet blir de mange øyene med "mesterverk" av spektakulære knauser, koselige rorbuer og historiske boplasser. Lofotens rike kulturelle liv med gode museer og kunstgallerier veier også tungt i avgjørelsen.

Lofoten har en rik historie. De første menneskene kom hit for cirka 6000 år siden, og steinalderfolket levde av fiske og fangst. Den gang var området dekket av skog, med et yrende dyreliv. I vikingtiden vokste det etter hvert fram flere store høvdingseter. På Borg i Vestvågøy, 15 minutters kjøring unna Leknes, ble det endatil funnet tufter av et høvdingsete med den største gildehallen man kjenner fra vikingtiden i hele Norden. En rekonstruksjon av bygningen er oppført, og i 1995 åpnet LOFOTR Vikingmuseum.

AKTIV FERIE I LEKNES

Turister fra hele verden finner veien til Leknes. De vakre og unike omgivelsene byr på aktiviteter man knapt finner maken til andre steder. I eksotisk natur blir fotturene i fjellene, padling i havkajakk, dykking eller safari på jakt etter spekkhogger og havørn et minne for livet.

For deg som liker å reise litt utenfor allfarvei, kan klippen Eggum nord på Vestvågøy anbefales. Her finner du nydelige store rullesteiner, den gamle tyske radarstasjonen "Borga" og et mektig fjell som stuper rett ned i havet. I fjellveggen på Eggum finner du en klatrevegg med 35 ruter, inkludert ruter for barn og ungdom på høyre side av klippen. Veggen på 40 meter med 20 meter overheng, byr på ramsalt klatring med lukt av tang og tare.

Leknes ligger i et småkupert myrområde dypt inne i Buksnesfjorden i Vestvågøy kommune. Leknes er avgrenset i nordøst av Leknes lufthavn og store myrlandskaper, og i sør/sørøst av Europavei 10 og Buksnesfjorden. Men Leknes vokser stadig utover sine grenser (særlig mot øst og sør), og E10 er ikke lenger en like klar grense som den var tidligere.

Sammen med nabotettstedet Gravdal og stedet Fygle utgjør Leknes en nesten sammenhengende bebyggelse på 4 220 innbyggere per 1. januar 2009. Leknes og Fygle vokste sammen tidlig på 1980-tallet.

Berggrunnen tilhører Lofoten-eruptivene. På Leknes finnes også en suprakrustal serie som tilhører Leknes-gruppen og består av kvartsitt, glimmerskifer, amfibolitt og marmor.

Sola over horisonten og mulighet for midnattssol på Leknes fra soloppgang 26. mai til solnedgang 18. juli. Siste soloppgang før mørketida er 7. desember og første soloppgang etter mørketida er 5. januar.

 

 

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg