Vi er fremme i Lofoten

Vi er fremme i Lofoten

Vi er framme til målet! Solsiden brygge i Lofoten er fantastisk. Mens vi venter på innsjekking blir det en Lofot-øl i solveggen. Solsiden Brygge ligger midt i Lofoten og er et perferkt utgangspunkt for å oppleve Lofoten. Se nordlyset, dra på fisketur, nyt en fjelltur eller prøv bølgesurfing på stranden. Her kan du oppleve en kajakktur i Ballstads fantastiske skjærgård. Her er muligheter for en fjelltur i merkede turløyper fra Ballstadlandet og opp på bl.a. Ballstadheia (200 moh) og Nonstind (459 moh). Herfra har du flott utsikt nordover mot Skottind (671 moh). http://www.solsiden-brygge.no

Vegg i vegg med Solsiden Brygge ligger Himmel & Havn som serverer nostalgi, kunst, historie og beslektet mat med det ønsket at kaféopplevelsen skal gi glede, minner og inspirasjon. Himmel & Havn er et lite opplevelsessted i det gamle sløyeskuret på anlegget, og de tre eierne lover mengder av kos, kunst og inspirasjon for deg som besøkende. Her får du kaffe, hjemmelaget bakst, lunsj eller dagens varme middag sammen med god stemning og mye for øyet. Lokale fiskebåter legger til rett utenfor vinduet. Er været bra åpnes de store dørene og du sitter med ett midt på kaia.

 Mer om BALLSTAD

Riksvei 818 forbinder Ballstad med Lofotveien (E10). Ballstadheia er et fjell med god utsikt og lett å bestige, med Nonstind som høyeste punkt på 459 moh. Skottind kan også bestiges til fots, og er Ballstads høyeste punkt med sine 671 moh. Ballstad ligger cirka 11 km fra kommunesentret (og byen midt i Lofoten) Leknes, som har 3 671 innbyggere (1. januar 2016, hvis man ser på grunnkretsene Leknes øst, Himmelstein, Bolle, Leknes vest og Hol som en del av Leknes), og Ballstad er et sted i Vestvågøy kommune, som har 11 198 innbyggere (1. januar 2016).

Ballstad har god og rommelig havn, fordelt på tre hovedområder: Hattvika, for mindre båter; hovedhavnen mellom Ballstadøya og Ballstadlandet; og Kræmmervika, som imidlertid også er for grunn for større fartøyer, men som er den aller best beskyttede havn.

Ballstad har nok vært fiskevær i kanskje 1000 år, og stedet er fortsatt et aktivt fiskevær med en betydelig fiskeflåte, flere fiskemottak, og har også mekanisk verksted, og båtslipp med Nord-Europas største veggmaleri på cirka 2000 m². Kanskje verdens største veggmaleri malt av én person(?). Det er trandamperi, skipshandel, bil/båt-verksted, dagligvareforretning og utleie av rorbuer til turister om sommeren. Fiskefilétfabrikken stoppet produksjonen for noen år siden. Honda-verkstedet er velkjent som elektro-verksted, både når det gjelder bil, båt og maskinelt utstyr generelt. Det finnes også bruktbutikk, gårdsutsalg og en del privat produksjon av artikler for turisme og næringsliv generelt. Et eget blad, Ballstadværingen, gis ut en gang per år – siden starten i 1989.

Hvert år feires «Ballstaddagan», som varer 2-3 dager i juli (dato endres litt fra år til år). Det er en kort festival med spill og lek, og den siste kvelden er det ordentlig bryggedans på allmenningen.

På Ballstadøya finnes det også gamle vikinggraver (Langøya ved Borgosen).

Sola over horisonten og mulighet for midnattssol på Ballstad fra soloppgang 26. mai til solnedgang 18. juli. Siste soloppgang før mørketida er 8. desember og første soloppgang etter mørketida er 4. januar.

 

 

 

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg