Vi er på Rødøy

Vi er på Rødøy

 Målet er nådd for idag. Vi har kommet fram til Rødøy. Etter å ha kjørt ei løype for lommekjente med mange små avstikkere slapper gjengen av på Klokkergården. Sola stikker fram etter at vi hadde noe regn over Folla. Ingen utfordringer underveis, bare kos. Geir Nøsen, som har satt løypa, har kjørt båt hele sitt liv og idag har han fått mye skryt fra alle i reisefølget for det de har opplevd og sett. 

 

 Litt mer om Rødøy:

Rett nord for polarsirkelen ligger Rødøy. På denne vakre øya finner du Klokkergården, som eies og drives av familien Arntsen. Fra å være en fallerferdig fjøs, har familien bygd opp gården og fått frem forfedrenes rike historie. Huset har fått sjelen tilbake.

Det er disse menneskene du vil møte ved ditt opphold på gården.Den gamle kokeboka på gården er full av spennende tradisjonsrettet som ble brukt når det kom ”storbesøk” til øya. Disse oppskriftene kombinerer vi med vår nye tids kokebok.

Når du besøker Klokkergården, serverer vi de deiligste hjemmelagde retter til frokost, kaffe, middag og kvelds.Det kjente fjellet Rødøyløva har vært et skipsmerke i utallige årstider langs leia. I gårdens våpenskjold kan du se den majestetiske løven som bevokter Klokkergården.

Det går flere flotte turstier på øya, og den mest populære ender på løvens hode.

Klokkergården på Rødøy i Nordland er kåret til beste gjestehavn i Norge i 2012. Havna stakk av med 28 prosent av stemmene i årets SMS-avstemning. På andreplass havnet den lune Vestlandshavna Knutholmen i Kalvåg med 20,5 prosent av stemmene. Fjorårets vinner, Farsund, ble i år henvist til fjerde plass i kåringen av «Årets gjestehavn».

MER OM KLOKKERGÅRDEN OG RØDØY

http://www.klokkergaarden.no/

Rødøy er en kommune på Helgeland i Nordland. Kommunen omfatter den nordvestligste delen av Helgelandskysten, og grenser i nord mot landskapet Salten. Rødøy herred ble opprettet 1. januar 1838. Den 1. januar 1884 ble Meløy skilt ut fra Rødøy som et eget herred, og Meløy regnes i dag som en del av Salten.

Den grenser i nord mot Meløy, i øst mot Rana, i sør mot Lurøy, og i sørvest mot Træna. Rødøy tilhører Sør-Hålogaland bispedømme og Nord-Helgeland prosti. Rødøy er underlagt Salten politidistrikt, men ble fra 1. januar 2005 overført til Rana tingrett. Hovednæringer er jordbruk, fiske og fiskeoppdrett.

image.jpg
image.jpg
image.jpg