Lofotpils i Svolvær

Lofotpils i Svolvær

Vi har ankommet Lofoten! Vestfjorden var mild og snill med oss. Sola møtte oss etter Kjærringøy og etter et kort besøk hos Nordskot brgge la vi kursen mot Svolvær. Bedriftsbesøk og ølsmaking hos Lofotpils står på programmet. Bedriften har som mål å lage 400.000 liter i 2017. Lofotpils var det første bryggeriet som hadde helsutomatisk ølboks linje i Norge. Linja tar 1800 til 2000 bokser i timen. Itillegg tar produksjonen ca 2000 flasker i timen. Nå er planene å lage akevitt og første flasker skal være klare til jul.

Totalt lager Lofotpils 12 typer øl. 

 

IMG_5515.JPG
IMG_5501.JPG
IMG_5507.JPG
IMG_5497.JPG
IMG_5518.JPG

 

Svolvær har daglig anløp av Hurtigruten, og daglig avgang med hurtigbåt til Bodø og Hamarøy, tidligere også til Narvik. Den er nå erstattet av buss langs en ny vei som ble åpnet 1. desember 2007. Byen har også daglig anløp av ferge til Hamarøy. Svolvær lufthavn, Helle har flere daglige avganger til Bodø og Leknes. Fra Bodø er det korresponderende flyavganger til resten av landet.

Svolvær er Lofotens største befolkningssted. Svolvær huser Lofoten tingrett. Samtidig er hele kommunen en av Nord-Norges viktigste kunstnerkommuner. I Kabelvåg finner vi Nordland kunst- og filmfagskole og flere gallerier og museer. Nordnorsk Kunstnersenter finner vi Svolvær. Verkstedindustrien er den største i Nord-Norge. Vågan kommune er også en av Norges store oppdrettskommuner. Eksportverdi var på 550 millioner kroner i 1994.

En av de mest kjente fjelltoppene ved Svolvær er Svolværgeita, som er Svolværs kjennemerke og første gang ble besteget i 1910. Et annet fjell er Vågakallen, som ligger mellom Kabelvåg og Henningsvær, som med sine 942 moh. skuer ut over sitt rike, Lofoten og Lofothavet. Ifølge gamle sagn er Vågakallen den tidligere kongen i Lofoten, som ble til stein i møte med sola.

IMG_5529.JPG
IMG_5536.JPG