Reiserute dag 2

Reiserute dag 2

Ziprace dag 2  - 23. mai 2018:

Med avgang fra Klokkergården på Rødøy går ferden nordover til Bodø. Her blir det beinstrekk og en kort sightseeing/shopping på brygga. Første skikkelig stopp blir hos våre venner ved Nordskot brygger. 

Skjermbilde 2018-05-21 kl. 17.23.40.png

 

I den vesle bygda Nordskot i Steigen finner vi Nordskot Brygger. Midt i skipsleia mellom Bodø og Lofoten. Daglig hurtigbåt fra Bodø bruker 1,5 time hit. Bilvei helt fram. 22 mil fra Bodø.
Flott beliggenhet ytterst på kaikanten med fantastisk utsikt mot Lofoten, Grøtøy, skipsleia og de majestetiske Skotstindene. Beliggenheten i Vestfjorden gjør at man bare bruker minutter ut til de beste fiskeplassene. Steigen har verdens største bestand av havørn så muligheten for nærkontakt med ørn er stor. Ellers finnes det flott tur-terreng fine fjelltopper og oppmerket stier i nærområdet. Nordskot-traversen er en spektakulær fjellrygg og det finnes tilgjengelig grotte i gangavstand.

Nordlyset er et fantastisk fenomen som kan ses fra september til april. Nordskot Brygge har gode forhold til å jakte på nordlyset.

Les mer om Nordskotbrygger her.

Nå står Vestfjorden for tur. Et beryktet havstykke som kan være svært ugjestmildt, men våre værmeldinger lover godt. Første mål i Lofoten er Svolvær. Her har vi noen overraskelser på gang som blant annet inkluderer lunsjmuligheter...

Fra Svolværområdet raser vi utover i Lofoten. Vi kjører innom Henningsvær og siste stopp er Ballstad. Ved Solsiden Brygger bli vi innlosjert for kvelden. Ved restauranten Himmel og Havn er det en uformell og herlig stemning på bryggekanten. Maten pleier å være magisk så her blir det stemning i utover kvelden.

Les mer om Solsiden brygger i Ballstad her.

Skjermbilde 2018-05-21 kl. 17.42.24.png