Reiserute dag 3

Reiserute dag 3

Ziprace dag 3  - 24. mai 2018:

Når vi våkner i Ballstad står opplevelsene i kø for oss. Vi hopper i ribbene og sklir mot en av Lofotens mest magiske steder; Reine. Her bunkrer vi båtene, handler litt på kaia og nyter det fantastiske landskapet. Været er meldt bra på dag 3 også!!! Neste mål er Røst og prisgitt godværet raser vi ut Moskenesstrømmen hvor havet fosser opp når floa kommer inn. Etter noen nautiske mil i 50 knop finner vi det idylliske fiskeværet Røst som mange Lofotfiskere bruker som base ved vinterens fiske.

Motsatt av resten av Lofoten ligger Røstlandet med høysete punkt på drøye 11 meter og med en himmelhvelv som gir både midnattssol og nordlys i full panorama. Ingen trær kaster skygger, ingen fjell gjemmer sola. Du møter et moderne fiskerisamfunn som gjenspeiler seg i et vennligsinnet folk som har møtt mange hitter- og frøyværinger på Lofotfiske.

Skjermbilde 2018-05-21 kl. 18.00.12.png

Vi inntar lunsj på Skomværkroa på Røst og bruker en god slump med tid langt ute i havet før vi tar fatt på Vestfjorden igjen. En lang kjøretur uten land i sikte før vi skimter Myken i det fjerne. Her går vi iland å får omvisning på Whiskeydestilleriet.

Turen går videre sørover og neste mål er Lovund Havhotell. Overnatting og middag og batteriene lades før hjemreisen og siste etappe på fredag.

Lovund er ei øy og et tettsted i Lurøy kommune i Nordland. Tettstedet har et areal på 0,48 km² og knapt 500 innbyggere. Øya har et areal på 4,9 km².Lovundfjellet på 625 moh. rager over øysamfunnet Lovund, som livnærer seg av havet, og da hovedsakelig lakseoppdrett.