Ziprace from Hitra to Lofoten
 

Arrangør av Ziprace er Ansnes Brygger Event på Hitra. Turen går fra Hitra til Lofoten med to hurtiggående ribber. Reisefølge skal oppleve norskekysten på sitt tøffeste i åpen båt. 

Ziprace kan også bestilles av grupper Vi disponerer flere hurtiggående ribber og kan legge opp en minnerik opplevelse til like turmål på norskekysten.

Itillegg legger vi opp til en årlig tur hvor enkeltpersoner kan bestille og være med på denne opplevelsen. Vi stiller med alt nødvendig utstyr, booker overnatting og bespisning. På disse turene har vi også med egen turfotograf som dokumenterer turen underveis.
 

Avgang er fra Hitra, men det er også mulig å hoppe på turene underveis i løypa.

ZipRace kjøres med RAVEN RIB fra Danmark. Maks fart på disse båtene er over 70 knop. Sikkerhet og komfor står alltid i høysetet for Ziprace. Fart, navigering og kurs settes deretter. Marsjfart de siste årene har vært 47-50 knop.

 

Filmen fra Ziprace 2017:

Filmen fra Ziprace 2016:

Instagram

Rib

En RIB eller RHIB (fra engelsk rigid-inflatable boat, «stiv-oppblåsbar båt» eller rigid-hulled inflatable boat, «stiv-skroget oppblåsbar båt») er en båt med fast, formet skrog og fleksible, oppblåsbare slanger langs relingen. Båttypen er meget stabil og sjødyktig fordi den oppblåsbare slangen gjør at båten ikke mister flyteevne selv om store mengder vann skylles ombord.

Skroget i en RIB kan være laget av stål, tre, aluminium eller, mer vanlig, en kombinasjon av tre for strukturen og glassfiber for overflaten. Skroget er formet for å øke båtens ytelse og planingsegenskaper.

Den oppblåsbare slangen er laget av en gummibelagt, syntetisk duk og gir båten lett og sikker oppdrift i vannet, samtidig som den fungerer som en fender. Slangen er ofte inndelt i flere kamre, hver med en ventil for å tilføre eller tappe luft, for å minske virkningen av en punktering.

Båttypen brukes blant annet som livbåterredningsbåter, militære stridsbåter, politibåter, samt som fritidsbåter.