Vi har passert Polarsirkelen og tar et wienerbrød i Selsøyvik

Vi har passert Polarsirkelen og tar et wienerbrød i Selsøyvik

Ziprace passerte ved 20-tiden tirsdag Polarsirkelen. Litt etter tidsplana, men like blide! Nå har vi funnet havn i Selsøyvik på det gamle handelsstedet. Husene som står idag er satt opp på 1760-tallet.

Selsøyvik er en øy i Rødøy kommune i Nordland. Øya er 0.8 kvadratkilometer stor og har 9 innbyggere om vinteren, men om sommeren øker antallet betraktelig. Selsøyvik gamle handelssted er fra 1700-tallet, og er Rødøy kommunes tusenårssted.

 Selsøyvik skole har rundt 10 elever fra omkringliggende øyer. Den viktigste næringen er lakseoppdrettNordlandsekspressenhar to avganger hver dag og øya anløpes også av en lokal hurtigbåt samt en bilferge med flere avganger hver dag til fastlandet og andre øyer i kommunen.

Ziprace har kun en kort stopp i Selsøyvik. Her får vi servert wienerbrød og en koppkaffe før siste etappe kjøres. Kveldens endestasjon er Støtt brygger hvor det blir middag og overnatting.  

IMG_5345.JPG
IMG_5353.JPG
IMG_5352.JPG
IMG_5355.JPG
IMG_5359.JPG