Dag 1 - oppsummert

Dag 1 - oppsummert

Dag 1 fra Hitra til Støtt brygger med flere stopp og opplevelser underveis. En gråværsdag med litt regn i lufta, men det la ikke noen demper på stemningen. 

Vi fikk avgang fra Ansnes brygger med et kanonsmell fra brygga. Ferden gikk langs fosenkysten med regn og gråvær. Motet var stort og piskregn imot gjorde gjengen lite. Første stopp var Småværet i Flatanger hvor vi traff Lillian og Nils. De disket opp med varme vafler og kaffe til kalde kropper. Ferden gikk videre til Vennesund brygge som ligger rett ved fergeleiet i Vennesund. Her ble det lunsj og planlegging av resten av løypa. En kort tur inn til Brønnøysund hvor vi fylte bensin på alle tre ribbene, fikk hilst på hurtigruta og supplert litt med innkjøp i sentrum. 

Ziprace passerte ved 20-tiden tirsdag Polarsirkelen. Litt etter tidsplana, men like blide! Kaffe og wienerbrød, litt god gammeldags krambuhandel i Selsøyvik som er et gammelt handelsstedet. Husene som står idag er satt opp på 1760-tallet.

Siste etappe gikk inn til Støtt som fortsatt er et delvis levende fiskevær og gammelt handelssted på Helgelandskysten. Støtt brygger ligger lunt i havna og tok i mot oss med en fantastiske middag. Hvalcarpaccio, melkesaltet Kveite og pannacotta til dessert.

Vi anbefaler Støtt brygger som har veldig god mat, gjestehavn, sykkelutleie og gode overnattingsmuligheter. Trivelig og hjelpsomt vertskap! 

Gjengen gikk sliten til seng rundt midnatt. Takk for god service og herlig mat.

Dag 2 blir innholdsrik...